VEELGESTELDE VRAGEN

Algemeen

100% verhuurd!

Na een voorspoedige verhuur, bestaande uit diverse fasen, zijn alle huurwoningen van Dichterskwartier in Harderwijk volledig verhuurd. Inschrijven is niet meer mogelijk.

De appartementen uit Blok A, B en C zijn eerder al verhuurd en opgeleverd. Blok D is als laatst opgeleverd op 4 december 2023.

Wij hebben hieronder voor jou alvast enkele veel gestelde vragen beantwoord. Deze antwoorden zijn echter aan verandering onderhevig en worden met regelmaat geüpdatet. Aan de antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend en zijn niet bedoeld als onderdeel van de huurovereenkomst. De definitieve voorwaarden en onderdelen worden vermeld in de huurovereenkomst en het bijbehorende Huishoudelijk Reglement.

Over Dichterskwartier

Dichterskwartier bestaat uit 5 appartementsgebouwen. 4 huurgebouwen, namelijk gebouw A, B, C, D én 1 koopgebouw, namelijk gebouw E.

De 5 gebouwen zijn gefaseerd opgeleverd. Gebouw A is in maart 2023 opgeleverd. Gebouw B is op 18 september 2023 opgeleverd en gebouw C is opgeleverd op 13 november 2023. Gebouw D is opgeleverd op 4 december 2023 en gebouw  E is als laatst opgeleverd in eind Q4.

Tussen de gebouwen wordt een grote gezamenlijke binnentuin gerealiseerd waarbij volop ruimte zal zijn om elkaar te ontmoeten en wellicht samen jeu de boules te spelen. Onder de gebouwen van blok A en B worden commerciële ruimtes gerealiseerd. De exacte invulling hiervan is nog niet bekend maar er zal in ieder geval ook een gezamenlijke (commerciële) ruimte worden gecreëerd op de begane grond van blok B.

Gebouw A is volledig verhuurd en bestaat uit sociale huurwoningen. Ook gebouw B en C zijn volledig verhuurd. Gebouw D zijn vrije sector huurwoningen, hiervoor gelden alleen minimum inkomenseisen. Zie de vragen voor meer uitleg.

Wat is Wij Wonen?
De woningen van Wij Wonen zijn comfortabel en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Maar wij vinden dat wonen meer is dan je woning. Wonen doe je samen, vandaar onze naam Wij Wonen. Ben je benieuwd wat we doen. Kijk dan hier voor meer informatie

De Huismeester van Wij Wonen
De huismeester is het gezicht van de verhuurder op locatie en heeft oog voor álle huurders. Het is zijn primaire taak om de huurders van Wij Dichterskwartier zich thuis te laten voelen. Hij of zij heeft daarnaast een toezichthoudende taak als het gaat om werkzaamheden die door leveranciers verricht moeten worden. Denk aan reparaties, schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. De huismeester controleert en adviseert als het gaat om het naleven van de gedragsregels die in het wooncomplex gelden. De huismeester doet met regelmaat controlerondes en beheert de reservesleutels van algemene ruimten. Bij calamiteiten zorgt hij of zij  voor de eerstelijns-ondersteuning en schakelt externe deskundigen in.

Ik wil een appartement huren wat moet ik doen?
De online inschrijving van Wij Dichterskwartier is vergelijkbaar met de papieren inschrijving die vaak gebruikt wordt. Maar door de digitale verwerking kunnen wij sneller reageren en je kunt alles gemakkelijk vanuit huis organiseren! Volg de stappen op de website vanaf de Woningvinder of kijk in deze vragen bij “hoe werkt de inschrijving”

De inschrijving bestaat uit verschillende onderdelen en in deze stappen worden verschillende controles uitgevoerd.

WIJ WONEN DICHTERSKWARTIER,
HET NIEUWE HART VAN HARDERWIJK

Inschrijving en algemeen

Na een voorspoedige verhuur, bestaande uit diverse fasen, zijn alle huurwoningen van Dichterskwartier in Harderwijk volledig verhuurd. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Dit doe je online via de website. Je selecteert de beschikbare woningen van je voorkeur, die passen bij je inkomenssituatie. Tijdens de inschrijfperiode van ca. 2 weken kun je woningen selecteren en je documenten uploaden om je dossier compleet te maken.

Let op de inkomenseisen. Je leest de eisen in deze faq.

Na het aflopen van de eerste inschrijfperiode volgt de voorlopige toewijzing. De toewijzing is op basis van woningvoorkeuren, inkomenssituatie en compleetheid van het dossier. Als er meerdere geldige inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot. De voorlopige toewijzingen worden bekend gemaakt per e-mail. Houd je mail dus goed in de gaten. Wanneer je een voorlopige toewijzing ontvangt, kun je deze weigeren of accepteren middels de huurreservering. Na acceptatie van de toewijzing ontvang je per mail een bevestiging met daarin de instructies voor de afronding van de huurprocedure. De huurreservering van €75,- kun je betalen via de betaallink in de mail. De woning wordt definitief voor jou gereserveerd zodra de huurreservering is ontvangen. De huurreservering ontvang je retour voor de oplevering zodra je het huurcontract hebt ondertekend.

Je ontvangt direct een link naar de huurcheckomgeving waar je eenvoudig via DigID beveiligd jouw gegevens kunt delen. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt uiterlijk na tien werkdagen, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt

Wanneer jouw dossier o.b.v. de credit check e.d. volledig akkoord bevonden is, krijg je per email bericht dat je dossier is goedgekeurd en krijg je jouw huurovereenkomst digitaal ter ondertekening aangeboden. Deze onderteken je digitaal middels IDIN. Wijzigingen door de huurder op de huurovereenkomst zijn helaas niet mogelijk.

Dichterskwartier bestaat uit 5 appartementsgebouwen. 4 huurgebouwen, namelijk gebouw A, B, C, D én 1 koopgebouw, namelijk gebouw E.

De 5 gebouwen zijn gefaseerd opgeleverd. Gebouw A is in maart 2023 opgeleverd. De appartementen uit Blok B zijn opgeleverd op 18 september 2023. Blok C is opgeleverd op 13 november 2023 en Blok D op 4 december 2023.

Je bent vast heel nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien! Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met artist impressions.

Op de bouw is het niet mogelijk om gewoon even langs te lopen. Er zijn namelijk strenge veiligheidsrichtlijnen om ongevallen te voorkomen. Er komen vanaf de start verhuur ook foto’s beschikbaar. Deze vind je dan op deze website terug. Naast de impressies en foto’s op deze website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Afhankelijk van veiligheid en mogelijkheden tijdens de bouw. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven hierover.

De inschrijving is gratis en kun je via de website starten, zie; Hoe werkt de inschrijving?

Op basis van je inschrijving wordt er gekeken naar beschikbare woningen en de door jouw ingevulde gegevens. Als jouw inkomen matched met jouw voorkeurswoningen en de woning is beschikbaar volgt de voorlopige toewijzing. Het kan voorkomen dat er meerdere geschikte kandidaten, dezelfde woning als hun voorkeurswoning geselecteerd hebben, in dit geval zal er geloot worden. Mocht jij niet bij de gelukkige zitten die in de eerste ronde een woning toegewezen krijgt, dan wordt je automatisch op de reserve lijst geplaatst.

Ben je wel een van de gelukkige die een woning toegewezen heeft gekregen en je kiest ervoor om de voorlopige toewijzing te accepteren, dan word je gevraagd om de betaling van de huurreservering van € 75,- te voldoen . Met deze huurreservering bevestig je de acceptatie van de toegewezen woning. De woning is dan alleen voor jou gereserveerd!

Je ontvangt de huurreservering retour na ondertekening van het huurcontract, uiterlijk een week voor de oplevering van je woning.

Na acceptatie van de toegewezen woning ontvang je per mail een bevestiging met daarin de link naar de Huurcheck omgeving. Dit is een beveiligde omgeving via een koppeling met je DigiD. Hierin worden de gegevens gedeeld die noodzakelijk zijn voor de toetsing voor het huren van een woning. Het is mogelijk dat er gevraagd wordt naar aanvullende documenten die nodig voor het beoordelen van de inkomenssituatie. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt na 1 a 2 weken, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt. Als er in deze toetsing falsificaties naar voren komen zal de huurreservering niet geretourneerd worden.

Na positieve afronding van de toetsing en dossiercontroles, wordt het huurcontract aangeboden. Als je besluit het aangeboden contract na positieve afronding van alle controles niet te accepteren, dan vervalt de huurreservering en wordt deze niet geretourneerd.

Blok B bestaat uit vrije sector woningen. Hiervoor geld een inkomenseis van 3,5 x de maand huur als minimaal gemeenschappelijk inkomen.

Aan de hand van de voor die woningen gestelde inkomenseis, beschikbaarheid en volledigheid van je dossier worden de woningen toegewezen. Bij meerdere passende kandidaten wordt door het systeem een kandidaat geselecteerd.

Als je een sleutelberoep uitoefent krijg je voorrang bij de toewijzing. Sleutelberoepen zijn o.a.: leerkrachten in het primair (speciaal) onderwijs, docenten in het voortgezet onderwijs (eerste- of tweedegraads), verpleegkundigen, verzorgenden, gezinscoaches jeugd, begeleiders in de gehandicaptenzorg, dokters-, apothekers- en operatieassistenten, praktijkondersteuners, anesthesiemedewerkers en politieagenten.

Natuurlijk heeft het ook zin om te reageren als je geen sleutelberoep uitoefent. Wij verwachten dat we meer woningen beschikbaar hebben dan kandidaten die aan de voorrangseis voldoen. Dit geldt alleen bij de eerste toewijzingsronde. Daarna maakt iedereen evenveel kans en wordt er geloot indien er meerdere passende kandidaten zijn.

Hoe werkt de inschrijving?

Via de woningvinder kun je woningen toevoegen aan je winkelmandje. Wanneer je jouw voorkeurswoningen hebt toegevoegd aan jouw favorieten kun je links bovenaan op het hartje klikken om verder te gaan met jouw inschrijving.

Wanneer je via de woningvinder je winkelmandje hebt gevuld kun je verder met inschrijven. Zodra je het inschrijfformulier hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je een e-mail waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken voor jouw persoonlijke online dossier (IDD). Hierin kan je jouw persoonlijke gegevens inzien en eventueel aanpassen. Daarna upload je het bewijs van inkomen in de card “documenten”. Dit kan een UWV document, een jaaropgave of een werkgeversverklaring zijn. Overige documenten zijn in deze fase van de inschrijving nog niet nodig.

We gaan op basis van jou voorkeuren en ingevulde gegevens woningen toewijzen. Wanneer wij je een appartement voorlopig kunnen toewijzen ontvang je dit altijd per mail. In de mail ontvang je ook de instructie hoe je de toegewezen woning kunt accepteren.

Op basis van je inschrijving wordt er gekeken naar beschikbare woningen en de door jouw ingevulde gegevens. Als jouw inkomen matched met jouw voorkeurswoningen en de woning is beschikbaar volgt de voorlopige toewijzing. Het kan voorkomen dat er meerdere geschikte kandidaten, dezelfde woning als hun voorkeurswoning geselecteerd hebben, in dit geval zal er geloot worden. Mocht jij niet bij de gelukkige zitten die in de eerste ronde een woning toegewezen krijgt, dan word je automatisch op de reserve lijst geplaatst.

Ben je wel een van de gelukkige die een woning toegewezen heeft gekregen en je kiest ervoor om de voorlopige toewijzing te accepteren, dan word je gevraagd om de betaling van de huurreservering van € 75,- te voldoen . Met deze huurreservering bevestig je de acceptatie van de toegewezen woning. De woning is dan alleen voor jou gereserveerd!

Je ontvangt de huurreservering retour na ondertekening van het huurcontract, uiterlijk een week voor de oplevering van je woning.

Na acceptatie van de toegewezen woning ontvang je per mail een bevestiging met daarin de link naar de Huurcheck omgeving van Wij Dichterskwartier. Dit is een beveiligde omgeving via een koppeling met je DigiD. Hierin worden de gegevens gedeeld die noodzakelijk zijn voor de toetsing voor het huren van een woning. Het is mogelijk dat er gevraagd wordt naar aanvullende documenten die nodig voor het beoordelen van de inkomenssituatie. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt na circa 1 a 2 weken, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt. Als er in deze toetsing falsificaties naar voren komen zal de huurreservering niet geretourneerd worden.

Na positieve afronding van de toetsing en dossiercontroles, wordt het huurcontract aangeboden. Als je besluit het aangeboden contract na positieve afronding van alle controles niet te accepteren, dan vervalt de huurreservering en wordt deze niet geretourneerd.

Na positieve afronding van de Huurcheck ontvang je het huurcontract. De huurreservering wordt teruggestort nadat je het contract hebt ondertekend in de week voor de sleuteloverdracht en oplevering van jouw appartement.

Nadat het contract is ondertekend word je geïnformeerd over de exacte datum van sleuteloverdracht en de verdere opleverprocedure. Het is mogelijk dat er bij de ondertekening van de huurovereenkomst nog niet duidelijk is wat de exacte opleverdatum van je woning zal zijn. In dit geval ontvang je waar mogelijk, maximaal vier weken van tevoren de definitieve datum voor de sleuteloverdracht.

Wanneer je een woning in Wij Dichterskwartier gaat huren, wordt er een standaard borg van 1x de maandhuur gevraagd.

De borg kan hoger worden wanneer je zelfstandig ondernemer bent of wanneer de eigenaar om een andere reden extra zekerheid nodig heeft. De borg bedraagt dan minimaal 3x de maandhuur.

Blok B en C: Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen door de huurder, per de eerste van de volgende maand + 1 maand.

Blok D: Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst én maximaal voor 2 jaar vanaf de ingangsdatum. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen door de huurder, per de eerste van de volgende maand + 1 maand.

Het voorschot servicekosten bedraagt €130,- per maand.

Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor onderhoud van het buitenterrein en het schoonmaken van de entrees en trappen. Maar denk ook aan de kosten voor de inzet van een huismeester en de gemeenschappelijke woonkamer. Deze kosten worden betaald van de servicekosten. Je ontvangt altijd hiervan een separate opgave en een jaarlijks overzicht. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Kwaliteit en voorzieningen

Nee, alle woningen worden voorzien van een PVC vloer met lichte hout-look.

De wanden zijn afgewerkt middels wit spackwerk.

Het plafond is afgewerkt middels wit spackwerk. Tevens worden er gordijnrails aangebracht

Er komt een collectief WKO systeem. De warmtebron is middels de WKO en afgifte middels vloerverwarming. Als bewoner betaal je vooruit een maandbedrag voor warmte en jaarlijks wordt dit verrekend op basis van het
werkelijke verbruik.

De Combiwarmtepompen zorgen voor ruimteverwarming, koeling en warm tapwater in iedere woning. Zo ontstaat een energiezuinig warmtesysteem. Deze installatie maakt deel uit van de gehuurde woning. Rond de oplevering ontvang je alle informatie over de warmteleverancier. De huurder sluit verplicht een contract af met deze partij.

Als huurder sluit je gelijktijdig met de huurovereenkomst voor de woning een aansluitovereenkomst met de ESCo de energie provider van het gebouw, voor de aansluiting op het warmtenet. De afname van warmte en koude via het WKO systeem bij de ESCo is verplicht en zal deel uitmaken van de contractformalisering van de woning.

Het verwachte voorschot bedrag voor vastrecht en verbruik kosten is voor blok B ca. €138,-  per maand. Voor Blok C is dit €130,- per maand. Deze kosten zijn gebaseerd op basis van de wettelijke kaders conform de Warmtewet. De kosten zijn een inschatting en afhankelijk van marktomstandigheden en inzichten vanuit de ACM.

Alle appartementen worden voorzien van een keuken.

De keukens worden voorzien van al het benodigde keukenapparatuur waaronder een inductie kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser en koelkast met vriesvak.

De badkamer wordt modern en compleet afgewerkt. De badkamer is voorzien van een douchehoek, wastafel met mengkraan, spiegel en elektrische radiator. De douchehoek wordt voorzien van een mengkraan, douchekop, glijstangset en douchegoot. Sommige appartementen zijn voorzien van een glazen douchescherm, een toilet in de badkamer en sommige appartementen hebben een separaat toilet. Bekijk de plattegrond voor de exacte opstelling.

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners elkaar kunnen ontmoeten en treffen. Dit kan natuurlijk bij de mensen thuis, buiten in de gezamenlijke binnentuin, op het dakterras van blok A maar ook bij ons Wij Wonen Facilitypoint. Zoals het er nu naar uitziet zal het Facilitypoint in (een deel van) de plint van gebouw B worden gerealiseerd en bestaan uit een horecagedeelte en een flexwerk café met enige eet- en drinkvoorzieningen. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met diverse exploitanten en proberen we een optimale dienstverlening voor al onze bewoners te realiseren. We verwachten dat we rond de zomervakantie van 2023 meer concrete plannen hiervoor kunnen presenteren.

De insteek is om op doordeweekse dagen een team van servicemedewerkers voor je klaar te hebben staan om het gebruik van de faciliteiten van het Dichterskwartier in te regelen. Zo zijn er ideeën voor  bijvoorbeeld een stomerijservice of het in ontvangst laten nemen van (kleine) goederen/ pakketten. Dat is gemakkelijk, omdat je dan overdag niet thuis hoeft te wachten op een leverancier. Maar je kunt ook denken aan een service rondom afhaalmaaltijden dan wel samen een drankje doen in de fraai aangelegde binnentuin (met jeu de boules baan). De momenteel in ontwikkeling zijnde Facilitypoint-app zorgt ervoor dat het punt ook altijd digitaal bereikbaar is, wel zo gemakkelijk!

Kortom, ben je op zoek naar een nieuwe, energiezuinige woning en wil je onderdeel zijn van een betrokken woongemeenschap met diverse faciliteiten en het centrum van Harderwijk op loopafstand? Dan is Wij Dichterskwartier the place to be!

Huisdieren zijn niet toegestaan in dit nieuwbouwcomplex.

Middels een ventilatiesysteem met mechanische toevoer/afvoer.

Ja de woningen zijn voorzien van glasvezel.

De woonblokken A, B en E zijn voorzien van een lift. De woonblokken C en D niet.

Wij Dichterskwartier is onderdeel van Wij Wonen. De woningen van Wij Wonen zijn comfortabel en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Maar wij vinden dat wonen meer is dan je woning. Wonen doe je samen, vandaar onze naam Wij Wonen. Ben je benieuwd wat we doen. Kijk dan hier voor meer informatie https://wij-wonen.nl/over-wij-wonen/

De huismeester is het gezicht van de verhuurder op locatie en heeft oog voor álle huurders. Het is zijn primaire taak om de huurders van
Wij Dichterskwartier zich thuis te laten voelen. Hij of zij heeft daarnaast een toezichthoudende taak als het gaat om werkzaamheden die door leveranciers verricht moeten worden. Denk aan reparaties, schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. De huismeester controleert en adviseert als het gaat om het naleven van de gedragsregels die in het wooncomplex gelden. De huismeester doet met regelmaat controlerondes en beheert de reservesleutels van algemene ruimten. Bij calamiteiten zorgt hij of zij voor de eerstelijns-ondersteuning en schakelt externe deskundigen in.

Ja, er worden zonnepanelen geplaatst. Deze komen ten gunste van de algemene voorzieningen.

Documenten, toetsing en inkomen

Een bewijs van inkomen is bij voorkeur een gewaarmerkt UWV document (meer info) of inkomensverklaring van de belastingdienst (meer info).

 • Een uittreksel uit het basisregistratie persoonsregister. Hierop staat je woongeschiedenis beschreven. Deze kan je opvragen bij de gemeente (niet ouder dan 3 maanden).
 • Een verklaring van je huidige verhuurder / hypotheekhouder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor jou van toepassing als je niet inwonend bent. Ben jij wél inwonend? Dan hoef je dit document niet aan te leveren.
 • Een werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden). Klik hier voor een blanco exemplaar
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.
 • Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Als ondernemer kun je je inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543. Je kunt ook je voorlopige IB van het afgelopen jaar gebruiken. Heb je geen inkomensverklaring dan is een accountantsverklaring met jaarrekening noodzakelijk.

De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

 • Inkomen aantonen met de inkomensverklaring van de belastingdienst. Deze kun je zelf aanvragen door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Klik hier om te bekijken hoe je dit doet. Let op: je kunt dit document alleen opvragen met je DigiD.
 • Balans, winst- en verliesrekening over het meest recente volledig boekjaar.
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst).
 • Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register (max 1 maand oud)
 • Dient u de jaaropgaven van uw pensioen/AOW en de inkomensverklaring van de Belastingdienst te verstrekken.
 • Kopie bankafschrift waarop storting van AOW zichtbaar is.
 • Kopie bankafschrift waarop storting van pensioen zichtbaar is.

Indien jouw eigen vermogen meer dan € 20.000,- bedraagt en je wil dit (voor een deel) meenemen in de toetsing, dan dien je dit aan te tonen met een kopie dagafschrift van een Nederlandse bankrekening.

Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en dien je de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht:

 • (Voorlopige) koopakte.
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker OF een nota van afrekening.

Als je de hypotheek aanhoudt, dan dient het inkomen voldoende te zijn om de hypotheeklasten en de huurkosten te dragen.

 • Bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten.

Echtscheiding

In geval van scheiding is het van belang dat je je financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

Om de inschrijving zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen werken wij met Huurcheck. Dit is een beveiligde digitale omgeving waar jij jouw gegevens uit de DigiD omgeving kan delen. Beschik je niet over een persoonlijk DigiD, dan wordt er door Huurcheck een alternatieve route aangeboden met de traditionele documenten.

Na acceptatie van de woning en betaling van de huurreservering, ontvang je een uitnodiging voor de beveiligede omgeving van Huurcheck.

Indien je geen gebruik kunt maken van DigiD omgeving, wordt in de Huurcheck omgeving om de onderstaande documenten gevraagd.

Let op. Deel deze documenten alleen in de Huurcheck omgeving, mail ze ons niet. Je ontvangt een separate uitnodiging voor de Huurcheck nadat je een voorlopige toewijzing op een woning accepteert.

Om een woning te huren kun je de volgende inkomenseis als richtlijn aanhouden:
Het bruto maandinkomen is minimaal 3,5 x de maandhuur excl. servicekosten. Of het jaarinkomen inclusief vakantiegeld en een vaste 13e maand is minimaal 42x huur excl. servicekosten.

Voorbeeld kale maandhuur (excl. servicekosten = € 875,- x de inkomenseis van 3,5x = € 3.062,- benodigd (gezamenlijk) bruto maandinkomen.

Beide inkomens mogen voor 100% meegeteld worden in het gemeenschappelijke inkomen.

Garantstelling van ouders is alleen mogelijk indien de huurder voor minimaal 75% zelfstandig voldoet aan de inkomenseis.

Studiefinanciering / DUO mag als extra inkomen mee worden gerekend.

Bij pensioengerechtigden is huur excl. servicekosten max 30% van maandinkomsten.

De kosten van bestaande schulden en alimentatie worden van het bruto maandinkomen afgetrokken.

In sommige gevallen is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Wil jij weten of dit ook op jou van toepassing is? Klik dan hier!

Standaard wordt er 1 maand borg gevraagd. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een eigen bedrijf of een tijdelijk contract, kan de borg hoger zijn.

Garantstelling van ouders is alleen mogelijk indien de huurder voor minimaal 75% zelfstandig voldoet aan de inkomenseis.

Studiefinanciering / DUO mag als extra inkomen mee worden gerekend.

Als je voldoet aan de inkomenseis is dit mogelijk.

Oplevering

Alle woningen hebben een interne berging.

Er wordt een half verdiepte parkeergarage gerealiseerd, specifiek voor het project. In de blokken B tot en met E is er voor iedere woning een parkeerplek gereserveerd.  De kosten van de parkeerplek in blok B bedragen €50,- per maand. Afname van de parkeerplek is verplicht.

Ja, er zijn voorzieningen getroffen voor elektrisch parkeren. Indien je hier gebruik van wilt maken, mag je dit aangeven in jouw inschrijving.

Ja, er zijn invalide parkeerplaatsen. Indien je hier gebruik van wilt maken mag je dit in jouw inschrijving aangeven.

Ja, er is een algemene fietsenstalling aanwezig.